Boeken & Foutendiagnose-programma

Onderstaande boeken kunt u online bestellen en betalen via deze link. Wilt u overleggen of woont u buiten Nederland of België? Neem dan even contact op via boeken@minderfoutenmaken.nl

 

Foutendiagnose.nl: online analyseren van menselijke fouten

Op deze website kun je online menselijke fouten analyseren en opzoeken wat de meest waarschijnlijke oorzaken zijn en mogelijke oplossingen vinden om herhaling te voorkomen.
Je wordt door een vragenlijst gevoerd en kunt telkens aangeven wat je in het eindverslag opgenomen wilt hebben. Er is veel achtergrondinformatie, voor een belangrijk deel ontleend aan het boek ‘Beter leren presteren met minder fouten en in minder tijd’. Deze artikelen kun je ook downloaden. Aan het eind van de vragenlijst kan het verslag als een Word-document worden opgeslagen, zodat je het gemakkelijk kunt bewerken. Bekijk om te zien hoe het werkt dit filmpje en zie dit artikel voor meer informatie over het programma en een voorbeeld van een verslag.
De kosten zijn 17,50 euro, inclusief btw. Je krijgt van ons na bestelling de inloggegevens. Met deze inloggegevens kun je op 1 medium tegelijkertijd ingelogd zijn. Van updates word je op de hoogte gesteld.

 

Beter leren presteren met minder fouten en in minder tijd

De opvolger van ‘Minder fouten maken’. Door optimaal gebruik te maken van kennis over aangeboren menselijke feilbaarheden leer je hoe je daartegen het beste kunt beschermen.
De ervaring met eerdere, nu verouderde uitgaven, is dat velen niet ophouden met lezen. Maar er staat zoveel informatie in dat het nadien vooral een naslagwerk is: 212 pagina’s A5
Klik hier voor enige achtergrondinformatie over dit boek.
De prijs bedraagt €25,- inclusief btw en exclusief verzendkosten.

 

Met elkaar in gesprek gaan over menselijke feilbaarheden en fouten

Vierentwintig suggesties om als leidinggever/ trainer/ stafmedewerker met een groep in gesprek te komen over hoe je je het beste tegen feilbaarheden van het brein kunnen beschermen. Bij gedragsverandering moet je mensen eerst ontdooien, zodat ze bereid zijn hun gedrag tot dan toe kritisch te bekijken. Dat is het hoofddoel van dit boek wat nauw aansluit op het boek ‘Beter leren presteren met minder fouten en in minder tijd’. Wat is één goed groepsgesprek je eigenlijk waard? In elk geval meer dan de aanschafkosten van dit boekje.
Klik hier voor achtergrondinformatie over het boek en bekijken van een voorbeeld..
De prijs bedraagt €17,50, inclusief btw en exclusief verzendkosten.

                                              

Leren van fouten kan meer opbrengen

Leren van fouten is een ander proces dan onderzoeken waarom een fout gemaakt is. Twee onderwerpen krijgen in dit boekje veel aandacht. Allereerst hoe onze gedachten over fouten maken ons kunnen helpen, maar ook belemmeren bij het leren ervan. Het tweede is het doen van de herhaaltest als vaste gewoonte bij elke afwijking: “Kan zoiets nog eens gebeuren en wat kunnen de gevolgen dan zijn?”

De prijs bedraagt € 14,-, inclusief btw en exclusief verzendkosten.
[meer informatie]  

 

 

Mensen maken fouten

Fouten van andere mensen lijken veel dommer te zijn dan de fouten die we zelf maken. In dit boekje wordt de nadruk gelegd op het alledaagse van fouten uit het nieuws. Een Chinees spreekwoord luidt: “Een dom persoon leert van zijn eigen fouten en een intelligent persoon van de fouten van anderen”. Al lezende zult u af en toe tot de conclusie komen dat u geluk hebt gehad dat uw fouten de pers nog niet gehaald te hebben en zal het boekje een aansporing zijn om dat te voorkomen. Er staan 37 krantenartikeltjes in over menselijke fouten. Per artikel komt een korte omschrijving waarin de lezer er aan herinnerd wordt dat hij/ zij zo’n fout ook regelmatig maakt. Verder zijn er de nodige cartoons en spreuken opgenomen. Voorbeeldpagina
De prijs bedraagt € 19,- inclusief btw en exclusief verzendkosten.

 

De boeken kunt u online bestellen en betalen via deze link. Wilt u overleggen of woont u buiten Nederland of België? Neem dan even contact op via boeken@minderfoutenmaken.nl