Vollenbroek Training en Advies
twitter  linkedin

Workshops en trainingen: incompany en met open inschrijving

Workshops.

De meeste workshops worden in-company verzorgd. De afgelopen jaren vooral in allerlei afdelingen van productiebedrijven, onderhoudsorganisaties, magazijnen, bij de brandweer en in ziekenhuizen.  

De vraag om eenzelfde workshop meerdere keren op een dag te geven neemt toe. Op die wijze kunnen alle medewerkers van een organisatie in korte tijd kennis nemen van het onderwerp, waarna de follow-up door de leiding in de afdeling verzorgd wordt.

Voorbeelden van workshops zijn 

Met elkaar in gesprek gaan over de manier van werken.  

Nadat bij twee organisaties een paar jaar geleden workshops zijn gegeven over anderen aanspreken op onveilig gedrag richten de workshops nu zich op met collega's in gesprek gaan over hun manier van werken. Onderwerpen zijn dan bijvoorbeeld gedrag tijdens storingen of gedrag waardoor jij je werk moeilijker kunt doen. Het zijn geen klassieke feedbacktrainingen, maar sessies waarin veel situaties besproken worden om te leren hoe anderen zoiets aanpakken en waarom de een dergelijke gesprekken wel aan wil gaan en de ander niet. Zeer interactief dus.


Fouten terugdringen. 

  1. In de voorbereiding worden recent gemaakte fouten geselecteerd waarvan je kunt vermoeden dat ze vaker gemaakt gaan worden als mensen zich niet beter gaan beschermen.
  2. Tijdens de workshop worden de onderliggende feilbaarheden uitgelegd, zodat de deelnemers begrijpen waarom we denken dat die fouten vaker gemaakt kunnen worden. Vervolgens krijgen de delnemers handvatten om tot concrete voorstellen te komen hoe de fouten kunnen wordn voorkomen.
  3. Na de workshops wordt uit de aangedragen voorstellen een keuze gemaakt.

 

Workshop Waarnemingsfouten verminderen. 

In een workshop van ongeveer twee uur bespreekt John Vollenbroek met deelnemers, die hetzelfde soort werk doen, wat de oorzaken zijn van hun waarnemingsfouten en brengt een gesprek op gang over wat er aan te doen is. 

Andere korte workshops gaan over het omgaan met onderbrekingen, werken onder stress, beslissingsfouten en het leren van fouten.

© BasisWeb