Vollenbroek Training en Advies
twitter  linkedin

Goed leren omgaan met menselijke feilbaarheden in uw organisatie.

 

Een voorbeeld. Een van de feilbaarhedeen van ons brein is dat we opgeslagen herinneringen steeds langzamer kunnen opdiepen. Bijvoorbeeld de naam van een ex-collega. Als het voor het goed functioneren nodig is dat bepaalde kennis en vaardigheden altijd snel opgediept worden, zijn daar speciale maatregelen voor nodig.

Wij helpen organisaties menselijke fouten te voorkomen door in technologie, procedures, opleidingsysteem zo goed mogelijk rekening te houden met de feilbaarheden van het brein.

We verzorgen ook workshops van 1 dag waarin mensen ontdekken wat zij zelf kunnen doen om zich goed te beschermen. Als zij geleerd hebben hoe het brein werkt, komt energie vrij om na te denken hoe daarmee om te gaan en verdwijnt de behoefte aan excuses voor gemaakte fouten. "Nu ik eindelijk begrijp waarom ik af en toe bepaalde fouten maak, ben ik gemotiveerder om herhaling ervan te voorkomen" zei onlangs een operator.

In 2003 was John Vollenbroek de eerste in Nederland die over deze thema’s begon te publiceren. Zijn advieswerk in zeer diverse organisaties draagt eraan bij dat hij veel praktijkervaringen heeft opgedaan hoe je het best met menselijke feilbaarheden kunt omgaan.

 

© BasisWeb